Вино, което в чашата завладява със златист, слънчев, житен цвят. Траминер избягал със зрялостта си от класическия облик, атакуващ меко с акцент на ябълков цвят, сред розови поля. Запомнящ се със сочно тяло и деликатен баланс на киселините. Вино с развит вкусов аромат, загатващ екзотика.
Винификация:
Охладеното грозде преминава през вибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронкано гроздето се преглежда на лентова сортировъчна маса и постъпва в 3 куб. м. пневматична "инертис" преса където цели зърната се пресоват до 1, 2 Bar. Гроздовият сок се бистри и залага за алкохолна ферментация при температура от 12-15°С. Следферментативно отлежаване в нови дъбови бъчви. Избистряне и стабилизация.